Program

Gıda Müh. Ders Planı

2013-2014/Güz Dönemi Sonrası

 

1. Yarıyıl

Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
FIZ 101
Fizik I 3 3 0 0 4.5 TB Z 1
FIZ 101L
Fizik I Lab 1 0 0 2 1.5 TB Z 1
KIM 101
Genel Kimya I 3 3 0 0 4.5 TB Z 1
KIM 101L
Genel Kimya I Lab 1 0 0 2 1.5 TB Z 1
BIL 101E
Int to Comp and Inf Systems 1.5 1 0 1 2.5 TM Z 1
MAT 103
Matematik I 4 3 2 0 6 TB Z 1
RES 107
Teknik Resim 2 1 2 0 3 TM Z 1
TUR 101
Türk Dili I 2 2 0 0 2 ITB Z 1
English Course I 3 3.5 ITB Z 1

2. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
GID 112E
Intro to Food Scnce & Technlgs 2 2 0 0 3 MT Z 2
TUR 102
Türk Dili II 2 2 0 0 2 ITB Z 2
MAT 104
Matematik II 4 3 2 0 6.5 TB Z 2
KIM 104
Organik Kimya 3 3 0 0 4.5 TB Z 2
KIM 104L
Organik Kimya Lab. 1 0 0 2 1.5 TB Z 2
FIZ 102E
Physics II 3 3 0 0 4.5 TB Z 2
FIZ 102EL
Physics II Lab 1 0 0 2 1 TB Z 2
BIL 108E
Intr. to Sci. & Eng.Computing 3 2 0 2 4.5 TM Z 2
English Course II 3 3.5 ITB Z 2

3. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
ATA 101
Atatürk İlk & İnkılap Trh I 2 2 0 0 2 ITB Z 3
MAT 201E
Differential Equations 4 4 0 0 5.5 TB Z 3
ING 201
English III 3 3 0 0 3.5 ITB Z 3
GID 221E
Food Chemistry I 3 3 0 0 6.5 MT Z 3
GID 211E
Mass and Energy Balances 3 3 0 0 7 TM Z 3
3.yy Seçime Bağlı Ders (TM) 3 4.5/5 TM S 3

4. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
KIM 206
Analitik Kimya & Enst Analizi 3 3 0 0 4.5 TB Z 4
KIM 206L
Ana. Kimya & Enst Anz. Lab. 1 0 0 2 1.5 TB Z 4
ATA 102
Atatürk İlk & İnkılap Trh II 2 2 0 0 2 ITB Z 4
AKM 204E
Fluid Mechanics 3 3 0 0 5 TM Z 4
GID 232
Gıda Kimyası II 3 3 0 0 5 MT Z 4
GID 222
Mikrobiyoloji 3 3 0 0 5 MT Z 4
GID 212
Termodinamik 4 4 0 0 7 TM Z 4

5. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
EKO 201
Ekonomi 3 3 0 0 4 ITB Z 5
GID 331E
Food Eng Unit Operations I 3 3 0 0 5 MT Z 5
GID 311
Gıda Mikrobiyolojisi I 3 3 0 0 4.5 MT Z 5
GID 321
Gıda Mikrobiyolojisi Lab 1.5 0 0 3 4 MT Z 5
GID 341
Isı Aktarımı 3 3 0 0 5 TM Z 5
GID 351
Kütle Aktarımı 3 3 0 0 4.5 TM Z 5
5.yy Seçime Bağlı Ders (TB) 3 4/5 TB S 5

6. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
GID 312
Gıda Mikrobiyolojisi II 3 3 0 0 4.5 MT Z 6
GID 322
Gıda Müh Temel İşlemler II 3 3 0 0 5 MT Z 6
GID 332
Gıda Mühendisliği Laboratuarı 2 0 0 4 4 MT Z 6
MAT 271 Olasılık ve İstatistik 3 3 0 0 5 TB Z 6
6.yy Elective Course(ITB) 3 4 ITB S 6
6.yy Seçime Bağlı Ders (MT) 3 4 MT S 6
6.yy Seçime Bağlı Ders (TM) 3 4.5/6 TM S 6

7. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
GID 411E
Food Engineering Design I 3 3 0 0 5 MT Z 7
GID 421E
Food Technology 3 3 0 0 4 MT Z 7
GID 441
Proses Kontrol 3 3 0 0 5 TM Z 7
GID 424
Gıda Kalite Kontrol 3 3 0 0 3.5 MT Z 7
GID 432
Gıda Kalite Kontrol Lab 1.5 0 0 3 4.5 MT Z 7
7.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) 3 4 ITB S 7
7.yy Seçime Bağlı Ders (MT) 3 4 MT S 7

8. Yarıyıl
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS Türü Z/S Yarıyıl
GID 492
Bitirme Çalışması 3 0 6 0 11 MT Z 8
GID 402
Gıda Mühendisliği Tasarım II 3 1 4 0 10 MT Z 8
8.yy Elective Course (MT) 3 4 MT S 8
8.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) 3 4 ITB S 8

TOPLAM KREDİ : 150.5  TOPLAM AKTS : 240

TB: Temel Bilim Dersleri
TM: Temel Mühendislik Dersleri
MT: Meslek ve Mühendislik Tasarımı Dersleri)
ITB: İnsan ve Toplum Bilimi Dersleri

 

SEÇİMLİ DERSLER

Öğrencilerimiz seçimli derslerini yarıyıl farkı gözetmeksizin almakta serbesttir. Ancak planda belirtilen ders grubundan olması esastır. Ayrıca programımızda mevcut İngilizce derslerin bir kısmı seçimli dersler olup, öğrencinin mezuniyeti için toplam kredinin en az %30'unun İngilizce olması şarttır.

1. Yarıyıl Seçmeli Dersler
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
ING 101 English I 3 3 0 0 3.5
ING 102 English II 3 3 0 0 3.5

 

2. Yarıyıl Seçmeli Dersler
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
ING 102 English II 3 3 0 0 3.5
ING 103A
Creative Writing 3 3 0 0 3.5
ING 103AC Urban Ecology 3 3 0 0 3.5
ING 103AD Advanced English for Engineers 3 3 0 0 3.5
ING 103B
Business English 3 3 0 0 3.5
ING 103C
Great Moments in Science 3 3 0 0 3.5
ING 103G Business Communications 3 3 0 0 3.5
ING 103H Public Presentations 3 3 0 0 3.5
ING 103I
Short Stories 3 3 0 0 3.5
ING 103L Mythology 3 3 0 0 3.5
ING 103N Film Studies 3 3 0 0 3.5
ING 103O
Psychology 3 3 0 0 3.5
ING 103P Poetry 3 3 0 0 3.5

 

3. Yarıyıl Seçmeli Dersler
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
CEV 250 Halk ve İşyeri Sağlığı 2 2 0 0 3
CEV 444E Industrial Wastewater Manag. 2 2 0 0 3
ELK 221 Elektrik Mühen. Temelleri 3 3 0 0 4.5
EUT 314 Plastik Mlzm Bilgisi & Teknol 3 3 0 0 4
ISL 223 Üretim Yönetiminin Temelleri 3 3 0 0 4.5
ISL 224 Maliyet Muhasebesi 3 3 0 0 3
ISL 234 Yönetim ve Organizasyon 3 3 0 0 4
MAL 201 Malzeme Bilimi 3 3 0 0 5
MEK 205 Mühendislik Mekaniği 3 3 0 0 4.5
MET 244 Mlz.Statik&Dinamik Mukavemeti 3 3 0 0 3.5
MET 312 Toplam Kalite Yönetimi 3 3 0 0 6
STA 204 Statik ve Mukavemet 3 3 0 0 4.5

 

5. Yarıyıl Seçmeli Dersler
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
BIO 215 Biyokimya 3 3 0 0 5
BIO 224 Moleküler Biyoloji 3 3 0 0 5
BIO 301E
Fundamentals of Biology 3 3 0 0 5
KIM 202
Fiziksel Kimya 3 3 0 0 4
MAT 202 Sayısal Yöntemler 3 3 0 0 5
MAT 261 Lineer Cebir 3 3 0 0 5

 

6. Yarıyıl Seçmeli Dersler (MT)
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
GID 314
Duyusal Analiz 3 3 0 0 4
GID 316
Gıda Ambalajlama 3 3 0 0 4
GID 318
Gıda Blşnlerinin Fnksyl Özell. 3 3 0 0 4

 

6. Yarıyıl Seçmeli Dersler (TM)
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
CEV 250 Halk ve İşyeri Sağlığı 2 2 0 0 3
CEV 444E Industrial Wastewater Manag. 2 2 0 0 3
ELK 221 Elektrik Mühen. Temelleri 3 3 0 0 4.5
EUT 314 Plastik Mlzm Bilgisi & Teknol 3 3 0 0 4
ISL 223 Üretim Yönetiminin Temelleri 3 3 0 0 4.5
ISL 224 Maliyet Muhasebesi 3 3 0 0 3
ISL 234 Yönetim ve Organizasyon 3 3 0 0 4
MAL 201 Malzeme Bilimi 3 3 0 0 5
MEK 205 Mühendislik Mekaniği 3 3 0 0 4.5
MET 244 Mlz.Statik&Dinamik Mukavemeti 3 3 0 0 3.5
MET 312 Toplam Kalite Yönetimi 3 3 0 0 6
STA 204 Statik ve Mukavemet 3 3 0 0 4.5

 

7. Yarıyıl Seçmeli Dersler (MT)
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
GID 413
Biyoteknoloji 3 3 0 0 4
GID 415
Soğukta Saklama Teknolojisi 3 3 0 0 4
GID 417
Hububat Teknolojisi 3 3 0 0 4

 

8. Yarıyıl Seçmeli Dersler (MT)
Ders Kodu Ders Adı Kredi Ders Uyg. Lab. AKTS
GID 416E
Shelf Life of Foods 3 3 0 0 4
GID 418E
Biochem.Chan.During Food Proc. 3 3 0 0 4